Werkhoudingsproblemen

Aan de slag gaan

Kinderen gaan op een bepaalde manier aan het werk. Op school krijgen ze een opdracht en daar gaan ze dan mee aan de slag.

Als de kinderen op een goede manier aan de slag gaan met de opdracht is er sprake van een goede werkhouding en zullen de resultaten ook goed (maar dat hoeft niet, bijvoorbeeld bij een lage intelligentie) zijn.
Wanneer het kind op een verkeerde manier aan de slag gaat met de opdracht, is er sprake van een werkhoudingsprobleem. De resultaten van dit kind zullen over het algemeen ook niet goed zijn (maar dat hoeft niet, bijvoorbeeld bij een hoge intelligentie).

Werkhoudingsproblemen

Als een kind werkhoudingsproblemen heeft, kan je dat aan zijn gedrag zien. Bijvoorbeeld als het kind maar niet begint met werken, of het is al begonnen met de opdracht voordat de volledige uitleg is gegeven.

Soms zitten de werkhoudingsproblemen van het kind in het denken.
Dan zie je dus niet aan het gedrag van het kind dat er iets verkeerd gaat. Bijvoorbeeld als het kind weg droomt of snel is afgeleid, of het kind begint aan de opdracht zonder over een planmatige aanpak nagedacht te hebben.

Meer over:
Werkhoudingsproblemen: Algemeen
Kenmerken van werkhoudingsproblemen
Oorzaken van werkhoudingsproblemen
Signaleren en analyseren werkhouding(problemen)
Praktische aanpak werkhoudingsproblemen (voor school, ouders en kind)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *