ADD

Gedachten ordenen

Kinderen met ADD vallen over het algemeen niet erg op. Met name thuis komen de problemen die samenhangen met ADD goed naar voren. Een kind met ADD komt vaak dromerig, ongeïnteresseerd en ongemotiveerd over.

Ze hebben over het algemeen enorm veel moeite om de eigen gedachten te ordenen, waardoor ze zich moeilijk kunnen concentreren op relevante zaken.

ADD is als ADHD zonder hyperactiviteit

Er wordt wel eens verwezen naar ADD als ADHD zonder hyperactiviteit en impulsiviteit, toch zijn er veel meer verschillen, zie ook add is anders dan adhd. Bij een deel van de mensen met ADD gebeurt het dat ze zich als het nodig is kunnen hyper focussen op bepaalde dingen. Dit houdt in dat ze zich enorm intens kunnen concentreren op een bepaald onderwerp, wat vaak zoveel energie kost dat andere dingen niet meer lukken.

Voor veel kinderen is ADD erg moeilijk, juist omdat het niet zichtbaar is en uiterlijk vertoon zoals bij ADHD vaak het geval is, ontbreekt.

Verslavingsgevoelig

Men schat dat 1 tot 4% van de mensen de diagnose ADD zouden kunnen hebben. Meestal wordt ADD pas een probleem op de middelbare school, als de verwachtingen hoger zijn en aandacht een belangrijkere rol speelt.

Kinderen met ADD zijn vaak iets verslavingsgevoeliger, het is raadzaam daar goed op te letten.

Meer over:
ADD: Algemeen
Oorzaken en prognose ADD
Kenmerken ADD (en verschillen met ADHD)
Diagnostiek ADD
Tips voor het omgaan met ADD (voor ouders, school en kinderen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *